Cykel Landsväg GP och MTB

Av | 28 augusti, 2024

27/8 Landsväg GP – Arlanda test track 

En sen rapport från tävlingen som avgjordes i formatet GP vilket innebär att åka ett visst antal varv på en  rundbana. Dagens bana var Arlanda test track och totalt skulle det skulle avverkas 15 varv på en 1,8 km lång och relativt kuperad bana.

Efter två inledande mastervarv bakom brandbil och motorcykel släppets klungan för fri fart. 

Det kördes två heat där första bestod av alla klasser utom H40 som utgjorde heat 2. 

Ett drygt 40 tal cyklister var med på tävlingen och samtidiga verkade tycka att formatet var väldigt trevligt och att alla klarade sig helskinnade. 

MTB – Sigtuna bike arena

Dagens MTB gick på en fint uppbyggd bana med bland annat blandat doserade kurvor och stenpartier. Detta varvades med en slinga av gräsparti vilket gjorde banan extra jobbig att ta sig igenom. 

Även idag var deltagarna uppdelade i två gäng, där dam och de äldre herrarna körde 3 varv och H30 samt H40 körde 4 varv. 

Idag blev det tyvärr några krascher men förutom materiella skador, någon öm bakdel, stukad handled och en del skrapsår så gick det ok. 

Några punkteringar ska också läggas till. 

Ett väldigt välordnat arrangemang i dagarna två, kamratmåltid med föreläsare av rang i år igen. Mattias Reck från Lidl Trek gästade middagen och han bjöd på de senaste rönen inom träningsmetodik.

Till nästa år får vi se om värmeträningen gett resultat och hur många som kommer i speedsuit och aerohjälm.

Tack Polis och Brand i Storstockholm för i år och  2025 får vi se vart vi hamnar, men att det blir ett mästerskap det är garanterat. 

Väl mött 2025! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *